Статии

Аерозолна терапија кај најмалите

од Zano 18 јуни, 2018

Нашето најголемо богатство и благосостојба во животот се децата. Сите родители го даваат најдоброто од себе за грижата на своите најмлади. За секој е познато дека најмалите имаат потреба од посветени поголемо внимание, кога зборуваме за здравје.

прочитај

Загадување на воздухот и проблеми со белите дробови

од Zano 18 јуни, 2018

Современото индустриско општество во голема мера влијае на околината низ целата нејзина акција. Понекогаш невидливо за кратко време, нашите акции врз животната средина може да имаат огромни последици врз нашиот квалитет на живот. Еден од најсериозните проблеми во денешно време лежи во загадувањето на воздухот, што пак има директно влијание врз нашето здравје

прочитај

Код: епидемија на грип

од Zano 18 јуни, 2018

Како и секоја зимска сезона, бевме соочени со ширење на бранови на грип што многумина од нас останаа дома под топло ќебе. Иако во повеќето случаи на грип, не се забележани тешки компликации, тие може да бидат присутни кај луѓе кои се склони кон респираторни заболувања.

прочитај

Астмата и небулизаторот

од Zano 18 јуни, 2018

Астмата е релативно честа хронична инфламаторна болест која влијае на респираторниот тракт. Симптоми на оваа болест се зголемена кашлица, затегнатост во градите, отежнато дишење и други состојби кои предизвикуваат непријатност и тешкотии при дишењето.

прочитај

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ0800 1 3456

Грешка

Грешка

Грешка